LAU logo
1. marts 2019
Liberal Alliances Ungdom

Nyt forretningsudvalg ønsker fokus på den liberale værdikamp

Landsmøde 2019

Den 23.-24. februar afholdt Liberal Alliances Ungdom vores årlige landsmøde. Denne gang på Høje Taastrup Gymnasium, hvor lidt over 200 liberale unge deltog. Her blev et nyt forretningsudvalg og et nyt formandskab valgt.

Ny landsformand

Et flertal på landsmødet valgte lørdag Signe Bøgevald Hansen som deres landsformand i et kampvalg med den tidligere landsformand Carl Andersen. Signe Bøgevald Hansen har siddet som politisk formand de seneste to år, og har tidligere været lokalformand i ungdomspartiets afdeling på Fyn. Til dagligt studerer Signe statskundskab på Aarhus Universitet.

Den liberale værdikamp

Signe udtaler om sine ambitioner som landsformand: ”Jeg vil kæmpe for at Liberal Alliances Ungdom bliver en uundværlig spiller i værdidebatten for mere frihed til individet og en mindre stat. Det er afgørende at vi formår at sætte dagsordner, der kan rykke samfundet i en mere liberal retning på længere sigt. Vi skal være ideologiske, konsistente og kritiske – også når det gælder vores moderpartis regeringsdeltagelse.”

Det nye forretningsudvalg

Som næstformand valgte medlemmerne 23-årige Mads Kjær. Mads Kjær bor i Valby, og studerer til dagligt til sygeplejerske. Han har en baggrund i partiets politiske udvalg samt i lokalforeningerne, Århus og København. Laura Juul Damgaard, der også var en af arrangørerne bag landsmødet på Høje Taastrup Gymnasium, blev valgt som Liberal Alliances Ungdoms landssekretær. Laura har tidligere været konstitueret landssekretær, og har tidligere arrangeret et hav af partiets mange uddannelsesarrangementer. Laura bor i Karlslunde, og arbejder til dagligt i en børnehave. Til forretningsudvalgets øvrige poster blev Malene Møller Hall valgt som ungdomspartiets udviklingsformand, Asger Holst Jensen som kampagneformand, Henrik Fladeland Futtrup som politisk formand, Emma Have som uddannelses- og aktivitetsformand og Gustav Vind Rasmussen og Johnas Knudsen blev valgt som menige medlemmer af forretningsudvalget. Ydermere blev David Ellebye og Marcus Bossen valgt som suppleanter til forretningsudvalget. Forretningsudvalget er bredt lokalt forankret, og har medlemmer i både Aalborg, Aarhus, Aabenraa, Haderslev, Odense, Nyborg, Karlslunde, København og Valby.

Seksuelle krænkelser

Landsmødet var desværre også præget af en række hjerteskærende og triste sager om seksuelle krænkelser. Landsformand Signe Bøgevald Hansen udtaler: ”Efter kendskabet til disse sager har forretningsudvalget i løbet af de sidste par dage arbejdet benhårdt for at få gransket alle sagerne om seksuelle krænkelser, som vi kender. Vi har besluttet at sætte hårdt og konsekvent ind overfor seksuelle krænkelser, fordi det er nødvendigt. Og fordi vi skal have ryddet op for at komme videre. Det betyder, at fem mænd pr. dags dato ikke længere medlemmer af Liberal Alliances Ungdom. Jeg håber at I har respekt for at vi stadig er i gang med at behandle visse sager. Krænkelsessagerne er derudover overgivet til politiet, der selv efterforsker og behandler sagerne. De piger, der er involverede i sagerne om seksuelle krænkelser, skal vi selvfølgelig også have fokus på. Vi skal hjælpe dem videre. Derfor er vi blandt andet behjælpelige med at finansiere akut krisepsykologhjælp, hvis de har behov for det. Vi i forretningsudvalget har nu indledt en proces for at få et kodeks for samvær i LAU. Et kodeks, der skal sikre, at alle føler sig trygge og sikre i LAU – uanset køn og alder.”

Relaterede nyheder

10. juni 2024
Kasper Lindholm

LAUs sundhedsudspil

27. marts 2021
Liberal Alliances Ungdom

ANSØG LANDSDÆKKENDE UDVALG

25. oktober 2020
Liberal Alliances Ungdom

Studentermedhjælper søges til regnskab og administration

usermagnifiercrosschevron-down