LAU logo

Bolig

Ved Demokrati- og Ideologiordfører Jonas Søndergaard Juhl
“Boligmarkedet skal være mere frit og fleksibelt. Derfor mener vi i Liberal Alliances Ungdom at lovgivningen på markedet skal liberaliseres. Der er alt for meget regulering, som ikke bør være statens opgave. Ejendomsmarkedet bør samtidig sættes fri, så vi får et naturligt, frit og varieret marked.”

Jakob Nissen

Økonomi- og Erhvervsordfører
jakobnissen@laungdom.dk
+45 71 75 66 99
"Just as man can't exist without his body, so no rights can exist without the right to translate one's rights into reality, to think, to work and keep the results, which means: the right of property."
Ayn Rand

Liberal Alliances Ungdom ønsker at:

  • Afskaffe beskatning af fast ejendom
  • Afskaffe den offentlige boligsikring
  • Der sker en større liberalisering af lejeloven
  • Mindske statens og kommunernes mulighed for at ekspropriere
  • Forbyde private ekspropriationer
Beskatning af fast ejendom skal udelukkende ske ud fra grundens værdi, ikke ejendommens.
Den offentlige boligsikring er med til kunstigt at øge huslejen. Derfor bør denne fjernes eller udfases. Ved at fjerne tilskuddet vil markedet indrette sig til et naturligt og realistisk prisniveau, der drives af udbud og efterspørgsel. Besparelser ved dette kan anvendes til sænkning af ejendomsskatten, som vil give byggebranchen og boligselskaber et mere gunstigt udgangspunkt.
Huslejenævnet skal afskaffes. Det er lejer og udlejer, der selv skal definere deres kontrakt med de juridiske behov, som de har brug for. Lejere skal ikke beskyttes særskilt over udlejer. Huslejenævnet holder kunstigt huslejepriserne nede, og ved en afskaffelse af dette vil der komme et større udbud af boliger. Dermed vil udsatte borgere i Danmark have større mulighed for at finde boliger, da private udlejere tør og kan udleje deres ejendomme uden at risikere tab.
Staten og kommunerne skal ikke have den mulighed for at ekspropriere i det omfang, de har i dag. Det er ikke rimeligt at borgere ikke har et ordentligt valg, når staten vil ekspropriere deres bolig eller grund.
Staten og kommunerne bør være forbudt at ekspropriere til private formål.

Meld dig ind i dag

Bliv en del af Danmarks liberale ungdom, hvor vi kæmper for et mere liberalt og frit Danmark. Et medlemskab af Liberal Alliances Ungdom koster kun 100 kr./året og giver dig bl.a. mulighed for:

  • Deltag i landsdækkende uddannelsesweekender
  • Bliv en del af vores liberale uddannelsesklub
  • Deltag i relevante seminarer, som tager udgangspunkt i liberale løsninger på relevante politiske problemstillinger
Bliv medlem
usermagnifiercrosschevron-down