LAU logo
6. oktober 2017
Liberal Alliances Ungdom

VU og LAU: Burkaforbuddet er illiberal symbolpolitik

VU og LAU: Burkaforbuddet er illiberal symbolpolitik

I dag har Venstre og Liberal Alliance bestemt, at de vil stemme for det meget omdiskuterede forslag omkring et forbud mod burka og niqab.

Beslutningen har vakt debat internt i de to regeringspartier, og nu går deres respektive ungdomspartier også i rette med dem.

”Det er meget sørgeligt, at Regeringen støtter et forslag, der forbyder en bestemt form for religiøs beklædning. Det er stik imod vores fælles, liberale værdier. Der er dog ikke nogen tvivl om, at burkaen er et symbol på et middelalderligt menneskesyn, og at jeg helst så dem væk. Men det er et udtryk for en autoritær politik, når staten bestemmer, hvordan borgerne skal klæde sig og hvordan de ikke skal klæde sig,” udtaler landsformand for Liberal Alliances Ungdom, Søren Nielsen.
 

Landsformand for Venstres Ungdom, Jakob Sabroe, bakker op og uddyber: ”Forslaget er symbolpolitik af værste skuffe. Det er meget tvivlsomt, om forslaget overhovedet vil hjælpe de kvinder, der er undertrykt – i værste fald vil de blive endnu mere undertrykte og ikke få lov til at forlade hjemmet. De kvinder, der er tvunget til at gå med burka, skal styrkes til at søge hjælp og til at komme ud af den undertrykkelse – ikke mødes af betjente der giver dem bøder.”

De to ungdomsformand tilføjer, at de hellere så, at regeringen brugte tiden på at gøre noget ved integrationsudfordringer som fx at indvandrere og efterkommere er underrepræsenterede på arbejdsmarkedet og overrepræsenteret i kriminalitetsstatistikkerne.

 

For yderligere information kontaktes:

Søren Nielsen

Landsformand for LAU

Telefon: 28 40 60 32

E-mail: sn@laungdom.dk

 

Jakob Sabroe

Landsformand for VU

Telefon: 40 40 51 51

E-mail: formand@vu.dk

Relaterede nyheder

27. marts 2021
Liberal Alliances Ungdom

ANSØG LANDSDÆKKENDE UDVALG

25. oktober 2020
Liberal Alliances Ungdom

Studentermedhjælper søges til regnskab og administration

25. april 2020
Liberal Alliances Ungdom

Bøgevalg - Episode 1

usermagnifiercrosschevron-down