LAU logo
10. marts 2020
Liberal Alliances Ungdom

LA Ungdom genvælger landsledelse på landsmøde i Horsens

I weekenden den 6.-8. marts afholdt Liberal Alliances Ungdom deres årlige landsmøde i Sønderbro Kulturhus i Horsens, hvor medlemmer fra hele landet deltog.

I år bød ungdomspartiet velkommen til mange nye medlemmer, der for første gang deltog i et af ungdomspartiets landsmøder.

På landsmødet valgte de unge liberale personer til deres landsledelse, diskuterede og vedtog politik samt afholdt gallafest med besøg fra blandt andre Alex Vanopslagh, Laura Lindahl og Joachim B. Olsen.

Fem ud af otte af ungdomspartiets ledelse er genvalgt – herunder både landsformand, landsnæstformand og landssekretær. Den genvalgte landsformand, Signe Bøgevald Hansen udtaler: ”Jeg er glad for at der fortsat er opbakning til vores linje og ledelse. Det sikrer stabilitet, og gør at vi kan bygge videre på mange af de gode initiativer, der blev søsat i det forgangne år”.

Signe Bøgevald Hansen, der oprindeligt kommer fra Odense, blev genvalgt som landsformand. Hun er 21 år gammel og bosat Aarhus, hvor hun også studerer – dog på nedsat tid, så der er rigeligt med tid til ungdomspolitikken. Hun ønsker at foreningen skal blive ved med at tage vigtige principielle kampe i medierne – særligt når det gælder individets frihedsrettigheder og opgøret med velfærdsstaten. Hun uddyber: ” I en tid hvor magthaverne synes at være mindre og mindre optagede af frihedens projekt, er det vigtigt med en klar og tydelig liberal stemme”.

Ligeledes blev Mads Kjær genvalgt som landsnæstformand. Han er 25 år og bor på Østerbro i København og arbejder til dagligt som sygeplejerske. Den 21-årige århusianer, Malene Møller Hall blev genvalgt som ungdomspartiets landssekretær, og når hun ikke beskæftiger sig med politik, studerer hun kommunikation og arbejder ved Jyllands-Posten.

Til forretningsudvalgets øvrige poster blev David Ellebye fra København, Gustav Vind Rasmussen fra Nyborg genvalgt og Simon Fendinge Olsen fra København, Silke Anna Hein fra Hillerød, Annika Skov fra Ulfborg og Daniel Moth-Lund Christensen fra København blev valgt for første gang. De er alle mellem 19 og 27 år, og studerer eller arbejder. Til suppleantposterne til forretningsudvalget blev Adam Lind Pors og Lasse Evers valgt.

På landsmødet vedtog den liberale ungdomsforening også nye politiske erklæringer. Blandt andet vedtog ungdomspartiet, at Danmark bør hjemtage børn med dansk statsborgerskab fra Syrien, idet staten bør behandle alle borgere ens, og at det derfor er uacceptabelt at udsatte børn med dansk statsborgerskab i Syrien ikke ydes den sædvanlige beskyttelse og hjælp, blot fordi de er børn af syrienskrigere.

Ligeledes diskuterede LA Ungdom også klimapolitik og vedtog en resolution, der tydeliggjorde hvordan, at CO2-afgifter bør implementeres på en liberal måde.

For yderligere spørgsmål kontakt da landsformand, Signe Bøgevald Hansen på +45 50 52 61 90.

Relaterede nyheder

10. juni 2024
Kasper Lindholm

LAUs sundhedsudspil

27. marts 2021
Liberal Alliances Ungdom

ANSØG LANDSDÆKKENDE UDVALG

25. oktober 2020
Liberal Alliances Ungdom

Studentermedhjælper søges til regnskab og administration

usermagnifiercrosschevron-down