LAU logo
Bliv medlem

Vores mærkesager

Vores mærkesager skal leve op til vores to nøgleord og vores slogan. Vi har derfor valgt mærkesager, der både giver mere frihed og bedre mulighed for at tage ansvar. Men frem for alt har vi valgt mærkesager, der passer til vores menneskesyn. At vi tror på, at du godt kan tage ansvar, passe på dig selv og andre, og fremfor alt, at du kan mere end du tror!

Gør arbejde for unge under 18 skattefrit

Fritidsjob er dannende, det er vigtigt og det giver unge mennesker ansvar for eget liv og penge, og friheden til at bruge det. Det lærer om at yde og nyde, og vigtigere endnu giver det penge til kondisko og iPhones.

Unge mennesker, der ikke kan stemme, skal derfor fritages for at betale skat, så vi får flere, der får et fritidsjob, flere, der tager ansvar, og flere, der kan tjene deres egne penge.

Tillad 17-årige at køre bil alene

Bevægelsesfrihed er ekstremt vigtigt for unge mennesker for at kunne komme rundt, kunne engagere sig i frivillige fællesskaber og tage et fritidsjob.

Det er både godt for unge i de større byer, men i særdeleshed for de unge i byerne uden trafiklys, hvor man ofte kan høre bølgerne efter mørkets frembrud. Unge mennesker bliver mere og mere ansvarlige, og det bør belønnes med mere frihed til at gøre de ting, der giver mere mening og mindre mistrivsel.

Afskaf topskatten

Topskatten dæmper motivationen til at arbejde for nogen af dem, der skaber allermest i vores samfund. Både de mennesker, der skaber ny medicin eller nye, grønne løsninger, men også sygeplejersken, der redder liv, og lastbilchaufføren, der sikrer varer på hylderne.

Vi vil sikre et samfund, hvor folk kan og vil mere, og bliver belønnet for det, og det at skabe et stærkt og rigt samfund med nye løsninger og bedre velfærd kan vi komme tættere på ved at afskaffe topskatten.
crossmenuchevron-down