LAU logo
Bliv medlem

Unge i dag mangler to ting. Frihed og ansvar.

Frihed og ansvar

Frihed, fordi vi fortjener at kunne bruge vores tid og penge som vi vil, skabe de relationer, der er vigtige, og være i de frivillige fællesskaber, der giver mening for den enkelte. Frihed giver mulighed for den enkelte til at leve det liv, de vil. Som ung er det friheden til at beholde sine egne hårdt tjente penge, hvad enten det er fra at rulle romkugler i bageren eller dele aviser ud i silende regn. Friheden til at engagere sig i frivillige fællesskaber, friheden til at komme rundt selv. Friheden til at kunne mere og ville mere.

Men med den frihed følger ansvaret. Ansvaret for at bruge sin tid fornuftigt, være god ved sine nærmeste og tage vare på sig selv, sin familie, sine venner, sine fællesskaber og sit liv. Altid med støtte fra de folk omkring en, med en kærlig hånd på skulderen og en venlig hånd i ryggen. Et samfund, hvor udstrakte hænder griber dig, men først når du falder. Fordi vi skal lære at gå selv - sammen. Et samfund, hvor du godt selv kan, hvor dine handlinger og dine ord er dine, og hvor du bestemmer mere selv.

Det mener vi, fordi vi tror på mennesker. Vi tror på de unge. Vi tror på dig.

Vi mener, at et stærkere samfund står på skuldrene af, at unge under 18 ikke skal betale skat, så de kan få friheden over egne penge og ansvaret for eget liv, hvor flere har et fritidsjob med penge på lommen og bredere skuldre.

Vi mener, at 17-årige skal kunne køre bil alene for at binde Danmark sammen og give unge mennesker muligheden for at engagere sig i flere frivillige fællesskaber, og komme mere rundt. Friheden til bevægelse, lykke og engagement, ansvar for sikkerhed og ordentlighed.

Vi mener, at topskatten skal fjernes, så de mennesker, der skaber mest, kan beholde flere af deres egne penge. Så de mennesker, der skaber ny medicin og nye bæredygtige løsninger ikke rammes af en misundelsesskat. Og så de sygeplejersker og læger, der tager en ekstra tørn i sundhedsvæsnet, bliver belønnet for en ekstra vagt, for at redde et ekstra liv, ikke straffet.

Vi tror på, at du kan mere selv, og at du skal have lov til det. Et samfund, hvor de svageste får hjælp, og de stærkeste får lov. Et samfund, hvor vi møder folk, der hvor de er, og ikke der, systemet siger, de skal være. Et samfund med frihed til forskellighed og ansvar for sig selv og sine fællesskaber.

Hvis du tror på frihed.
Hvis du tror på ansvar.
Hvis du tror på dig selv.

Så stemmer du på Liberal Alliance til skolevalget.

Mærkesager
Holdninger
Video og merchandise
crossmenuchevron-down